DE SPORT NUNCHAKU-DO ⬇

Nunchaku-do?​

Nunchaku-do is een semi-contact krijgskunst gebaseerd op het Japanse karatewapen, de nunchaku. Het wapen bestaat al duizenden jaren, maar zijn internationale reputatie groeide pas enorm nadat Bruce Lee de nunchakus in zijn films gebruikte.

In de jaren 80 ontwikkelde Milco Lambrecht een speciale veiligheidsnunchaku, waarmee enthousiastelingen van over de hele wereld hun vaardigheden veilig konden verbeteren, zelfs in landen waar de originele nunchaku wettelijk verboden is. Concurrentie op semi-contactbasis werd voor het eerst mogelijk en daarmee werd de sport Nunchaku-do geboren.

Bruce Lee
Bruce Lee

KUMITE

De Kumite is de meest revolutionaire vorm van Nunchaku-do. Een tweegevecht tussen deelnemers die beschermd zijn met een helm en op semi-contact basis punten kunnen scoren. Deelnemers worden niet ingedeeld in gewichtsklassen, maar in lengteklassen omdat massa en kracht geen rol speelt. Vaardigheid en snelheid zijn de sleutelwoorden in deze vechtvorm. Deelnemers zijn gehouden aan strikte regels die staan omschreven in het Kumite-reglement.