ROOKVRIJE GENERATIE

De sport wordt rookvrij: Nunchaku-do dus ook

In het Nationaal Preventieakkoord hebben NOC*NSF en de sportbonden met het ministerie van VWS de ambitie vastgelegd dat uiterlijk in 2025 alle sportverenigingen en sportevenementen rookvrij zijn.

Steeds meer sportclubs worden rookvrij. Door de beweging Rookvrije Generatie vanuit de Gezondheidsfondsen voor Rookvrij, zijn al meer dan 1700 sportclubs geregistreerd rookvrij, maar lang niet alle rookvrije clubs zijn geregistreerd.

In Nederland raken elke week honderden kinderen verslaafd aan roken. Twee derde van de rokers is begonnen met roken voor zijn of haar achttiende levensjaar. Hoe jonger iemand begint met roken, des te erger de verslaving. Ziet roken, doet roken. Maar liefst 9 op de 10 Nederlanders wil dat sportterreinen waar kinderen komen rookvrij zijn.

Binnen het Nunchaku-do hebben wij ook veel jonge leden en daarmee is het des te belangrijker dat ook wij zorgdragen voor een veilige rookvrije omgeving voor opgroeiende kinderen. In een rookvrije omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen. Hierdoor beschermen wij onze toekomstige kampioenen en zorgen wij ervoor dat zij rookvrije opgroeien.  Iedereen binnen de WNA kan hier een bijdrage aanleveren! De WNA roept dan ook iedereen op om niet te roken bij en in de directe omgeving van onze sportevenementen. Geef het goede voorbeeld in de directe omgeving van een Nunchaku-do evenement!

Zie voor meer informatie en hulpmiddelen:

Bekijk onze

Webshop

Koop je originele WNA Nunchakus bij
nunchaku-shop.com