NUNCHAKU.ORG

In memoriam Ron Zoet

Ron Zoet     1959 – 2023

Geraakt door het trieste bericht dat Ronaldus Christianus Johannes Zoet op 63 jarige leeftijd is overleden. Ron Zoet is één van de pioniers die de Nunchaku sport verdere gedaante heeft gegeven. Dankzij zijn passie/drive en wijsheid konden wij groeien naar wie wij hedendaagse zijn. Ron, bedankt voor alles!

Als laatste actieve nunchaku leerling van Ron besef ik mij dat er vele verhalen zijn te vertellen. Verhalen van een ieder waarmee hij in contact is geweest. Vele verhalen van mensen voor wie hij van waarde is geweest. Wetende dat mijn dank woord niet alles omschrijvend kan zijn voor wie jij bent/was en hebt betekend. “Verhalen zijn oneindig zolang wij die met ons meenemen en doorgeven”.

Voor mij ben jij mijn eerste Nunchaku-do sensei. Veel meer dan een sportleraar. Meer dan dat ik mij als tienjarige kon beseffen. Een warme persoonlijkheid die van enorme betekenis is geweest in de basis van de Nunchaku-do evenals voor jouw leerlingen. Jij wist een ieder op zijn/haar manier te prikkelen. Jouw energie, gedrevenheid en creativiteit zijn voor mij, na 34 jaar, nog steeds een bodemloze put van inspiratie. De wijze adviezen en rake uitspraken zorgen voor hedendaagse uitdagende lessen. Bekende uitspraak: “Leraar enthousiast, leerling enthousiast. Iedere dag sla eten is niet lekker. Iedere dag op een andere manier sla eten wel!” en vele, vele meer.

Een paar jaar geleden hoorde jij dat ik les ging geven in Groningen. Jij gaf mij jouw les materialen. Wekelijks gebruiken wij dat. Zo is/was Ron altijd voor mij dichtbij. Enkele keer per jaar contact. Een mentor op de achtergrond. Jouw positieve invloed en één van de laatste uitspraken, die jij vorig jaar naar mij uitwisselde: “Quality is never an accident. It’s always the result of high intention Sincere effort. Intelligent direction and skillful execution It represent the wise choice off many alternatives”. Het oude Chinese gezegde luidt: De leraar is geslaagd als je hem hebt overtroffen. Ik ben blij dat je mij die eer gunt.”.

Ron! Ik hoef je niet te overtreffen! Je bent en blijft mijn eerste Sensei. Met een diepe dankbare buiging voor alles wat je hebt betekent, nemen we afscheid. Diep van binnen zal je blijven!

Rust zacht Ron. Wij zijn jouw dankbaar voor alles!

Namens de SNN/WNA en oud leerling Bernard Roessen

Copyright 2016 WNA | All Rights Reserved
Secretary: Pr. Amaliastraat 7 NL5104 BG  Dongen the Netherlands info@nunchaku.org

Bekijk onze

Webshop

Koop je originele WNA Nunchakus bij
nunchaku-shop.com